Neden Hemsire.gen.tr üyesi  olmalıyım?
   
 CV bırakmak için üye olmanız gerekmektedir.
Üye Olmak İstiyorum
     Hemşire Talep Formu


Tuğba Aygül

 DUYURULAR
Web sitemiz yeni şekliyle yayına girmiştir..istek ve önerilerinizi lütfen bizimle paylaşınız..

 ANKET 
Hastalığınız Durumunda, Tedavi Olmak İçin Hangi Kurumu Tercih Edersiniz?
 özel hastaneler
 devlet hastaneleri
 ssk hastaneleri
 diğer
 bitkisel ilaçlarla hiçbirine gitmeden

 E-BÜLTEN
 E-Bültenimize mail adresinizi ekleyerek gündemi takip edebilirsiniz.
  E-Mail
 
Sağlık çalışanlarına müjdeli haber
Sağlık çalışanlarına müjdeli haber

 
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, sağlık çalışanlarının maaş bakımından polis, öğretmen gibi diğer personellerin gerisine düştüğünü belirterek, "Çalışanların maaşlarını artırmak için Maliye ile görüşmelere devam ediyoruz." dedi.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada, Genel Başkan Önder Kahveci ve Yönetim Kurulu üyelerinin, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun'u ziyaret ettiği belirtildi. Açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın, çalışanların maaşlarının yükseltilmesi için çalışma yaptığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Genel Başkan Önder Kahveci görüşmede; sağlık çalışanlarının maaşlarının düşüklüğüne ve döner sermayelerin emekliliğe yansımadığına dikkat çekti. Kahveci, "Hekim dışı personellerden, çok düşük döner sermaye alanlar var. Ek ödemeden daha az döner sermaye alıyorlar. Ayrıca, sağlık çalışanlarının maaşları polisin, öğretmenin maaşından geride kaldı. Döner sermaye emekliliğe yansımadığı için emeklilikte daha düşük ücret alacaklar. Bu meselenin çalışanlar lehine bir an önce çözülmesini talep ediyoruz" dedi.

Müsteşar Tosun ise sağlık çalışanlarının maaşlarının düşüklüğünün önüne geçmek için çözüm yolu aradıklarını kaydetti. Tosun, "Bu konu ile ilgili bir süreç başlattık. Sağlık çalışanlarına personelin maaşlarının yükseltilmesi için çalışıyoruz. Bu personellerin diğer kurumlardaki eş değerleri ne kadar maaş alıyor, onları araştırıyoruz ve karşılaştırmasını yapıyoruz. Bu konuda Maliye Bakanlığı ile çalışarak eşdeğerlerini çıkarıyoruz. Bu konuda biz de hassasız, çalışanların maaşını yükseltmek istiyoruz. Sağlık çalışanlarının, maaş bakımından polis, öğretmen gibi diğer personellerin gerisine düştüğü bir gerçek. Bu konuya müdahiliz.

Çalışanların maaşlarını artırmak için maliye ile görüşmelere devam ediyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak siz de bu konuda diğer kurumlarda eşdeğer personelin aldığı ücretleri araştırın, birlikte bir veri ortaya koyalım." diye konuştu. Tosun, ayrıca, denge tazminatından düşük döner sermaye alan personelin mağduriyetinin giderilmesi için Maliye Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını belirtti.

BAKANLIK: "HİZMETLİLERE MEMUR KADROSU VERİLMESİNE SOĞUK BAKMIYORUZ"

Önder Kahveci, görüşmede, ön lisans ve lisans mezunu çalışanların Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda hizmetli olarak görev yaptığına dikkat çekerek, "Hizmetli kadrosunda olup lisans, önlisans mezunu bile olan çalışanlar var. Ayrıca, bu kişilerin büyük bir çoğunluğu memur olarak kurumunda hizmet veriyor. Memurların yaptığı işi yapıyor. Bu kişilerin sayıları tespit edilerek hepsi için kadro açılıp memurluk hakkının verilmesini istiyoruz." dedi.

Hizmetlilere memur kadrosu verilmesine soğuk bakmadıklarını kaydeden Tosun, "Sağlık Bakanlığı'nda ne kadar lise, ön lisans ve lisans mezunu hizmetli var, bunların sayısını bir tespit edelim. Bu kişilerin eğitimlerinin karşılıklarını almaları gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda soğuk davranmayız." diye konuştu.

 Köşe Yazıları
   
Melek Kılıç
Çocuklarımızı Bulaşıcı Hastalıklardan Koruma Yolları
Uzm. Pedagog Belgin Temur
Dadı, Bakıcı Ve Bebek
Prof .Dr. Olcay Neyzi
Bebek Ve Çocuk Sağlığı
Tuğba Aygül
Anne Bak ‘’vapur‘’
Nesime Güzel
Kadın Sağlığı Toplumsal Cinsiyet Ve Şiddet
Filiz Şeker
Çocuk Dünyaya Geldiğinde Nelere Dikkat Edilmeli?
Asude Oflaz
Doğum Öncesi Eğitimlerin Önemi
Burada Yazmak İstermisiniz?
Burada Yazmak İstermisiniz?

Hemsire.gen.tr Damla İnsan Kaynakları Eğitim ve Danışmanlık Temizlik Gıda Bilişim Sanayii Tic.Ltd. Şti. ne bağlı bir sitedir. Damla İnsan Kaynakları Ltd. Şti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, 15/12/2008 tarihli 100 sayılı izin belgesiyle faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı Türkiye İş Kanunu gereğince iş arayanlardan menfaat sağlanması ve ücret alınması yasaktır.
İstanbul özel istihdam büroları derneği
Babysitter - Bakıcı - Bebek bakıcı - Bebek bakıcısı - Rotary - Cam balkon - Çocuk bakıcısı - Dadı rehberi - Dadınız - Damla danışmanlık - Danışmanlık rehberi - Danışmanlık şirketleri - Dans - İş İlanları, Eleman İlanları - Ev personeli - E-bakıcı - Evde bakım - Hamile - Hastabakıcı - Hemşire - Huzurevi - İmaj danışmanlık - Medyum - Medyumlar - Organizasyon - Online dadı - Özel şoför - Sevgililer günü - Site ekle - Temizlikçi bayan - Temizlik - Yaşlı bakıcısı - Yatılı bakıcı - Yatılı eleman - Yatılı eleman - Yuva rehberi - Aile danışmanlığı - Doğum fotoğrafları - Temizlik şirketleri - Şengen vizesi - Otel - Tatil -
Sitemizde Verdiğimiz Hizmetler
Bakıcı, Çocuk Bakıcısı, Bebek Bakıcısı, Hasta Bakıcı, Dadı, Ev İşlerine Yardımcı, Çocuk bakıcı, Bebek Bakıcı, Gündelikçi, Temizlikçi Bayan, Bakıcı, Çocuk Bakımı, Bebek Bakımı, Hasta Bakımı, Bayan bakıcı, Dadi, Bakici, çocuk bakicisi, Cocuk bakicisi, çocuk bakıcılığı, Bebek bakıcılığı, bakıcı arayanlar, Yaşlı bakımı, Dadı, Referanslı, çocuk bakimi, Bebek bakicisi, Hasta bakıcısı, Temizlikçi, baby sitter, Temizlikci, Hemsire, Hemşire, Hastabakıcı, Kreş, Hastabakıcısı, Çocuk yuvası, Yuva, Yatılı, Anaokulu, Hizmetçi, Çocuk Yuvası, yatılı bakıcı, gündüzlü bakıcı, Yaşlı bakıcısı, Saatli bakıcılık hizmetleri, dadı , ingilizce bilen ablalar, yatılı eleman, istanbul bakıcı , hemşirelik,
becayiş, hemşirelik hizmeti, hemşirelik andı, hemşireleik hakkında, hemşire rehberi, hemşire portalı, hemşirelik ve becayiş, hemşirelik ile alakalı herşey bu sitede..